Українцям доведеться жити в режимі відключень електроенергії ще значний час. Це відбуватиметься як мінімум до березня.

Про це написав гендиректор компанії-постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook .

За його словами, у нас настала нова реальність через повномасштабну війну Росії проти України. Тепер ще близько чотирьох місяців нам потрібно буде жити із віяловими відключеннями електроенергії.

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

Щодня доводиться вдаватися до різних видів відключень. Це може бути як стабілізаційні, і аварійні з екстреними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Максимальні обмеження за сьогодні – 391 МВт, відключено понад 953 тисячі клієнтів. Енергетики, незважаючи на погану погоду, зараз максимально намагаються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити в режимі відключень українцям доведеться як мінімум до кінця березня", – зазначив Коваленко.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

На сьогодні є кілька сценаріїв того, як далі розвиватимуться події. Якщо нових атак на енергомережу не передбачається, тоді дефіцит потужності розподілятимуть територією всієї країни. Це означає, що відключення будуть скрізь, але вони будуть вже не такими тривалими. Але є й інші прогнози, але це залежить від нових російських атак.

"Приміром, позитивний: нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, матимемо вдосталь електроенергії, тому зможемо відмовитися від відключень взагалі. Негативний буде у разі, якщо мережа сильно зашкодить внаслідок атак. Тоді доведеться задіяти не тільки погодинні стабілізаційні відключення, а й екстрені, через які світла може не бути дуже довгим часом", – резюмував Коваленко.

Де взяти джерело світла, якщо немає свічок: 7 доступних альтернатив на будь-який гаманець

Раніше повідомлялося, що фанатку "російського світу" Прохорову депортували з Берліна через любов до путіна

Також, соцвиплати, знижка на "комуналку", проїзд та пільги дітям: на що можуть розраховувати військові в Україні