Є певні особливості при обміні валют. Часто люди йдуть обмінювати гроші там, де є небезпека. Або ж здійснюють такі операції, керуючись емоціями.

Експерти розповідають, де можна купити долар, скільки він там коштує, через що можна втратити гроші на таких операціях.

Обмінник. Фото: скриншот з відео
Обмінник. Фото: скриншот з відео

Де можна обміняти валюту

Наразі в українських банках можна обміняти готівкову та безготівкову валюту. Можна прийти у відділення й отримати гроші там, а можна онлайн у застосунку банку обміняти долар і тримати гроші на картці. Середній курс долара по банках 21 листопада становить 40 грн за долар.

Якщо ви надумали обміняти валюту в банку, то треба приготуватися до того, що з неї деякі фінустанови стягнуть комісію за конвертацію. Крім того, під час війни у багатьох виникла проблема, що готівкового долара не вистачає.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В обмінниках курс інший. Середній курс купівлі становить 40,20 грн за долар, а продажу – 40,32 грн за долар. Зазвичай курс у них вищий, ніж в банках, і обмінники залишаються одним із найбільш популярних способів конвертувати валюту.

На чорному ринку курс валют найвищий. Але якщо банки та обмінники платять податки й діють згідно із законом, то в цьому випадку все відбувається поза правовим полем.

Хто може виграти від коливань курсу

Експерти застерігають, що підзаробити на курсі валют може тільки той, хто дійсно розбирається в процесах та відстежує зміни на валютному ринку. Якщо ж раптом людина вирішила спробувати такий спосіб заробітку, то великий шанс того, що вона просто втратить гроші через незнання.

Нагадаємо, ми писали, що українці більше не побачать доларів? Що буде з курсом під кінець року.

Як повідомляв "Знай.ua", валютна гойдалка в обмінниках: гривня зміцніла після незначного падіння

Також "Знай.ua" інформував, що масований ракетний удар та курс долара: як змінився курс після обстрілів