Незабаром на українців чекають приємні новини щодо відключень електроенергії. Проте, традиційно, станеться це у разі відсутності нових атак.

Про це написав гендиректор субхолдингу ДТЕК Yasno Сергій Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook .

Останні кілька тижнів в Україні діяли графіки стабілізаційних відключень і зараз енергетики вже розглядають варіант скорочення таких періодів. Наприклад, у період із 19 по 20 листопада діяли мінімальні обмеження енергосистеми.

"Залучено мінімальні обмеження, тобто відключали десь по 1–2 рази замість чотирьох. І це добре. Але на вихідних споживання завжди менше. І поки що це не означає, що відключень стане менше", – зазначив Сергій Коваленко.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відключень на чотири години заради стабілізації більш ніж достатньо. Цього часу вистачає на те, щоб ремонтувати пошкоджені об'єкти, але залежить все від наших сусідів-терористів. Якщо не буде нових обстрілів, то Україні вдасться остаточно стабілізувати ситуацію.

"Якщо атак на енергомережі не буде, дефіцит потужності рівномірно розподілять по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але потроху. Зокрема, на Київщині відключення скоротяться приблизно вдвічі, а в групах графіків відключатимуться лише певні черги", - продовжує гендиректор субхолдингу ДТЕК Yasno.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Оскільки подібних умов сьогодні ще немає, то графіки відключень продовжать деякий час діяти. У разі нової атаки будуть вже не стабілізаційні відключення на чотири години, а екстрені.

Про повний блекаут поки що не йдеться, але енергетикам потрібно дати час на ремонт наших мереж.

"Тому утеплюйтеся та намагайтеся не користуватися обігрівачами зайво", – додав Коваленко.

Енергетика, фото: Знай.ua
Енергетика, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що доплати до мінімальних пенсій: хто і коли може отримати новий бонус

Раніше повідомлялося, що українці готові поміняти Катерину ІІ з Одеси на вкраденого херсонського єнота - потрібна підтримка народу

Також доведеться заплатити до 8500 гривень: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах