Українці продовжують жити як на пороховій бочці з побоюванням у завтрашній день. В Офісі президента вирішили заспокоїти народ щодо ймовірного блекауту.

Про це заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив в ефірі телемарафону.

За його словами, немає потреби на сьогодні для того, щоб їхати з України у зв'язку з відключеннями електроенергії, оскільки спільного блекауту по всій країні не буде. А ось при знеструмленні у нас будуть розгортатися пункти обігріву.

Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua
Кирило Тимошенко - фото khoda.gov.ua

"Все залежить від ситуації, справді, щодо ракетних обстрілів, я думаю, що це розуміє кожен українець. Але в будь-якому випадку ми у своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо", – запевнив Кирило Тимошенко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За останній місяць Україна пройшла вже величезну кількість випробувань і готова до будь-якого майбутнього сценарію. У цьому немає нічого страшного. Навіть за найгіршого сценарію, а йдеться про нову ракетну атаку від росіян, енергетики зможуть відновити електропостачання вже за кілька днів.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

У всіх містах у разі знеструмлення розгортатимуться пункти обігріву, в які наші громадяни можуть прийти та зігрітися, зарядити техніку тощо. Критичні підприємства взагалі працюватимуть на генераторах.

"Я хотів би заспокоїти - виїжджати з країни точно не потрібно буде. Не буде спільного блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину чи дві, але вже є розуміння, що в будь-якому випадку працює ДСНС, обласна влада для того, щоб розгортати пункти обігріву, а паралельно працюють енергетики, щоб протягом доби, двох, трьох налагоджувати енергетику", - додав Тимошенко.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що пенсії деяким українцям збільшать, де візьмуть на це гроші, у "воєнному" бюджеті?

Раніше повідомлялося, що вигідніше приготувати самим: неприємні ціни на майонез та кетчуп у листопаді

Також, це може статися з кимось під час відключення світла: обов'язкова інструкція щодо порятунку життя