В Україні дорожчають продукти, а з настанням зими до форсмажорних обставин додаються ще й сезонні.

Наразі в Україні не відчувається брак продуктів з борщового набору - картоплі і моркви, однак є брак цибулі, а до весни подорожчають майже всі овочі. Про це в етері Суспільного заявив президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник.

Борщовий набір, скріншот з відео
Борщовий набір, скріншот з відео

Серед тих позицій овочево-борщового набору, які входять і до салату "Олів’є", дефіциту наразі немає. Ми говоримо про моркву й картоплю, в першу чергу. Картоплі в Україні традиційно багато. Постачання забезпечується, як промисловими виробниками, так і домогосподарствами. Тому з картоплею особливих проблем ні зі зберіганням, ні з ціною, ні з кількістю немає і не буде, — сказав експерт.

Він впевнений, що достатньо і моркви українського виробництва, хоча вона трохи дорожча, ніж торік. До нового року її точно вистачить.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Єдине, що прийдеться пошукати на полицях магазинів так це цибулю. Він буде загострюватися надалі через те, що ТОТ не виступили постачальниками цієї позиції.

Експерт також заявив, що окрім картоплі всі решта овочі з борщового набору дорожчатимуть, оскільки витрати на зберігання великі, і є ризики через перебої з електропостачанням — не дуже якісно може зберігатися продукція.

Те саме стосується набору продуктів на салат "Олів'є". Дефіциту овочів бути не повинно.

Нагадаємо, ми писали, що дешевше спекти вдома: супермаркети підняли ціни на хліб, скільки коштує буханець.

Як повідомляв "Знай.ua" космічні ціни змусять кинути палити: в Україні можуть додатково підвищити акциз на цигарки.

Також "Знай.ua" інформував, хоч із молоком, хоч у суп: в Україні несподівано подешевшала "золота" крупа