Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, з'явилися важливі новини. Так, до кінця поточного року у державі значно впаде ціна на гречану крупу.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації аналітиків Minfin та інформації експерта Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.

Так, з перших чисел листопада та до середини місяця гречка подешевшала майже на 8% до 76,37 грн за кг. Її вартість коливається від 67,30 грн/кг (Ашан) до 89,90 грн/кг (Варус).

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Повідомляється, що за рахунок збільшення посівних площ під гречку в Україні зібрали добрий урожай цієї популярної крупи. Вистачить не лише на власне споживання, а й на експорт. Тож ціна на гречку вже почала поступово знижуватися.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Крім того, в Інституті аграрної економіки запевнили, що дефіциту продуктів харчування в Україні до кінця 2022 року не буде. Зокрема, українцям не доведеться знову "полювати" на сіль, цукор та крупи, як це було у перші місяці війни. У населення немає проблем для того, щоб придбати базові продовольчі товари та прогодувати свої сім'ї.

Нагадаємо, українцям дають 500 гривень на ліки: хто і як може отримати життєво необхідну допомогу.

Раніше повідомлялося, як приготувати вдома смачний кетчуп на зиму: про магазинні навіть не захочеться згадувати.

Також, вже проростає: в Україні різко впала ціна на картоплю, моркву, цибулю та капусту.