Президент Київстару Олександр Комаров повідомив, що мобільного зв'язку може бути не у звичному форматі.

Комаров відкидає повне зникнення мобільного зв’язку по всій Україні на довгий час, але говорить про те, що мережа може повернутися в "допотопні" часи, коли зв'язок був присутнім лише острівцями. Про це він розповів у інтерв'ю НВ.

Магазин "Київстар". Фото: скрін youtube
Магазин "Київстар". Фото: скрін youtube

Мережа може перетворитися на точкове покриття, коли зв'язок буде присутнім на островах

Це зараз ми бачимо, на прикладі Києва, коли відключають цілі райони з великою кількістю мешканців, і за кілька годин зникає мобільний та фіксований зв'язок. Він наголосив, що альтернативи як такої не існує, оскільки навіть термінали для супутникового зв'язку Starlink треба підживлювати.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Будь-якому приладу потрібно електроживлення у 21 столітті. Усі готуються до поганих сценаріїв, але будь-якого такого рішення, яке б дозволило людині залишатися на зв'язку, немає. Немає живлення – ми повертаємось у минуле, – сказав Комаров.

Комаров пояснив, що наведений приклад не означає зникнення мобільного зв’язку в усьому Києві. Йдеться про співвідношення працюючих і непрацюючих сайтів, тобто технологічних майданчиків із кількома технологіями.

Області, яких це може торкнутися – Київська, Львівська, Харківська, Полтавська, якщо говорить про останню атаку.

Київстар шукає партнерів, що спільно тримати генератори, для підтримки мережі.

Нагадаємо, ми писали, що у небезпеці кожен, хто має телефон: українцям показали, як смартфон може стежити за нами.

Як повідомляв "Знай.ua" українка поскаржилася на "Ощадбанк", який зіграв на довірі пенсіонера: "Не вистачає 100 грн"

Також "Знай.ua" інформував, що українець розповів, як Ощадбанк "повісив" на нього кредит: "мінус" на карті взявся з нізвідки