В Україні вирішили скасувати кредитні канікули. Клієнти деяких вітчизняних банків почали скаржитися на різке списання коштів із карток.

Після початку повномасштабної війни в Україні багато банків вирішили запровадити кредитні канікули. Робиться це для того, щоб підтримати вітчизняну економіку, яка опинилася у бідному становищі.

На дев'ятий місяць війни їх почали скасовувати і користувачі почали скаржитися на списання коштів на кредити.

ПриватБанк, фото: Знай.ua
ПриватБанк, фото: Знай.ua

Одна з клієнтів популярного українського банку зазначає, що без її відома перевели більше половини грошей допомоги для ППО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом, а також сплату обов'язкового платежу.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У банку відразу зазначили, що все це відбувається абсолютно за законом у разі, якщо клієнт самостійно не погасив кредит до 25 числа – гроші знімаються з інших відкритих карток, або ж знімуть із банківської картки в майбутньому.

Банківська карта. Фото: скріншот youtube
Банківська карта. Фото: скріншот youtube

"Списання з рахунків на погашення простроченої заборгованості здійснюється згідно з Умовами та Правилами надання банківських послуг, розміщеними на сайті банку", – зазначили у банку.

Проте є й деякі винятки. Це правило не поширюється на українських захисників, і цей законопроект був прийнятий ще 27 липня, але президент його ще не підписав. Варто зазначити, що українським захисникам борги не прощаються, але з'являється можливість сплатити за них тоді, коли це буде зручно.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Нагадаємо, що з 1 грудня зростуть виплати за аліментами: скільки доведеться платити на дитину

Раніше повідомлялося, що випробування чи подарунок долі? Українцям розповіли, як у 2023 році зміняться зарплати та тарифи

Також, українці можуть отримати нову грошову допомогу для придбання медикаментів: як оформити