Українські супермаркети встановили нові ціни на апельсини, лимони та яблука, судячи з яких поповнити запас вітамінів стало набагато дешевше. Скільки коштують фрукти, розповідає портал "Хвиля" на основі даних Мінфіну.

Непідйомні ціни на продукти харчування, зокрема фрукти, змушують українців сильно економити, адже на відміну від цінників, зарплати збільшуються куди повільніше, а багато хто взагалі змушений жити на допомогу. Втім, поповнити запас вітамінів в організмі стало доступнішим, адже вартість низки фруктів почала знижуватися.

Фрукти . Фото: Знай. UA
Фрукти . Фото: Знай. UA

Станом на першу половину листопада у супермаркетах впали ціни на українські яблука. Середні цінники становлять 11,62 гривні замість колишніх 14,61 гривні. Цей фрукт можна купити як за 8,90 гривні за кіло в Metro, так і за 15,90 гривні в megamarket.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ціни на апельсини, як і раніше, високі, але починають знижуватися. Так, у першій половині листопада фрукт впав у ціні з 78,27 гривні до 74,27 гривні за кілограм. Апельсини преміум сегмента також стали доступнішими для гаманців українців: 78,80 гривні за кіло замість 81,45 гривні.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Середні цінники на лимони впали з 70,82 до 64,43 гривні за кілограм. Найдешевше даний фрукт пропонується у мережі Varus – 56,90 гривні за кіло, а дорожче у megamarket – 87,90 гривні.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні різко обрушилися ціни на банани: скільки коштує фрукт у супермаркетах.

Також наш портал інформував, борщовий набір вдвічі дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.