З початку року ціни на продукти харчування помітно зросли, тому навіть приготування борщу коштує українцям кругленьку суму. За останні місяці у вартості додало не лише м'ясо, а й овочі. Так, супермаркети показали нові ціни на буряки, капусту та картоплю. Про це повідомляє портал Мінфін.

У першій половині листопада українські супермаркети оновили ціни на основні овочі із борщового набору. Здебільшого цінники стали нижчими, але не обійшлося і без винятків.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Так, середні ціни на буряки становлять 12,90 гривні за кілограм. Місяць тому було дорожче – 13,41 гривні за кіло. Цінники коливаються в залежності від торговельної мережі, наприклад, у Varus даний овоч коштує 10,90 гривні за кіло, а в Megamarket - 16,90 гривні.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Ціни на капусту також пішли вниз. Білокачанна капуста коштує в середньому 13,48 гривні за кіло, що більш ніж на 2 гривні дешевше, ніж у жовтні. Молода капуста впала у ціні з 30,07 до 28,53 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

В той самий час картопля стала дорожчою. За кілограм овочів доведеться в середньому віддати 9,47 гривні, а ще у жовтні цінник був на рівні 9,09 гривні за кілограм. Проте молода картопля зменшилася у ціні з 12,51 до 10,35 гривні за кілограм.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні очікується подорожчання молочних продуктів: причини та як сильно зростуть ціни.

Також наш портал інформував, чи доведеться рвати подорожник і чекати "до весілля"? В Україні важливі ліки подорожчали на 40%.

Крім того, ми писали, що українці перед зимою зможуть розслабитися: гречки не тільки всім вистачить, але вона буде й дешева.