Україні доведеться ще деякий час пожити з віяловими відключеннями електрики. Слова щодо того, що все скоро налагодиться – виявилися фейком.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго" у Telegram.

У підприємстві вирішили одразу не давати українцям хибних надій, оскільки нещодавно по мережі почали поширюватися інформацію про те, що "у Києві можуть перестати вимикати світло вже за тиждень". Це зовсім не так, на жаль.

Виявилося, що планові відключення триватимуть по всій країні ще значний час і ніхто точно не знає, коли все може закінчитися.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Планові відключення продовжуватимуться в м. Київ та в низці інших областей до завершення відповідних ремонтів та відновлення можливості електромережі передавати в ці регіони додаткову потужність, якої вони потребують", - зазначили в "Укренерго".

Електрика, скріншот: YouTube
Електрика, скріншот: YouTube

Далі в компанії процитували заяву голови "Укренерго" Володимира Кудрицького, в якій той наголосив на ремонті нашої системи. Наразі плануються виключно планові відключення, але все це з урахуванням того, що жодних нових пошкоджень не буде.

Електрику відключають як у Києві, так ще й у мережі областей країни.

Також він зазначив, що Укренерго продовжить працювати над відновленням мережі, щоб ці планові відключення були мінімальними. Це означає, що планові відключення будуть продовжуватися, але обсяг таких відключень можуть бути меншими. "Укренерго", - додали у компанії.

Укренерго, фото - Ideologs.com
Укренерго, фото - Ideologs.com

Нагадаємо, що українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя

Раніше повідомлялося, що в Росії через санкції почали закінчуватися ліки: скасовують навіть планові операції

Також у НБУ готуються до тотального блекауту: план на випадок, якщо надовго відключать електроенергію