Мешканці Києва масово скаржаться на те, що графіки відключень електрики не працює та закликають ДТЕК запровадити контроль. Відповідну петицію зареєстровано на офіційному сайті Київської міської ради.

Після масованих обстрілів російськими окупантами енергосистема України зазнала суттєвих пошкоджень. Через це у низці регіонів, зокрема по Києву та області, було запроваджено відключення електрики та складено відповідні графіки.

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

Так, жителі Києва скаржаться, що графіки стабілізаційних відключень, які розробили компанії ДТЕК та Yasno, не працюють. Від столичної влади вимагають втрутитися в ситуацію та контролювати те, як відбуваються відключення, щоб споживачі не сиділи без світла довше, ніж зазначено у графіках та могли планувати свій день.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Так, у нас є графіки відключення світла. Але вони не працюють так, як повинні. Відключають електроенергію за графіком, але включають із затримкою від графіка на годину-дві і більше. Без причин, без попереджень і це ненормально", - обурився автор петиції. .

Петиція. Фото: скрін сайт КМДА
Петиція. Фото: скрін сайт КМДА

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, власники квартир у новобудовах змушені довше сидіти без світла: чому на них не поширюється графік відключень.

Також наш портал інформував, українці почали звикати жити без електрики, і чудово знаходять альтернативні заняття – результати соцопитування.

Крім того, наш інформаційний портал повідомляв, як не можна включати побутові прилади після відновлення електропостачання: важливо знати кожному.