Експерти схиляються до думки, що до кінця листопада коливання курсу долара в Україні можливі в межах 40-41 грн за долар.

Чи варто зараз купувати або продавати валюту, чи краще почекати, поки гривня зміцніє і придбати долар по вигіднішому курсу. За словами директора департаменту казначейства Акціонерного Товариства "Комерційний Індустріальний Банк" Германа Марченко, зараз в Україні немає валютного ажіотажу.

Долари. Фото: скрин відео
Долари. Фото: скрин відео

Він припустив, що до кінця року кількість гривневих депозитів в комерційних банках, порівняно з вереснем, може зрости на 10-12%, що свідчить про поступове повернення довіри до гривні.

Експерт прогнозує, що коливання курсу найближчим часом дійсно можливі, але в межах 39,5-41 грн за один долар.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Тим, хто планує придбати долари, слід вже їх купувати, вигіднішого курсу не буде, не слід очікувати, що в близькому майбутньому долар опуститься нижче 40 грн.

Експерти вважають, що теперішня ситуація з доларом буде залежати виключно від зовнішньої допомоги. Тому, якщо у вас є достатній запас гривні на випадок форс-мажорних ситуацій, залишок можете вкладати в долари.

Також експерти зазначають, що для того, аби паніці не наробити помилок у купівлі та продажу, слід диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці. Тобто намагатися розподілити свої кошти заздалегідь.

Диверсифікувати, тобто купувати щомісяця валюту, не тільки американський долар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати.

Нагадаємо, ми писали, що як визволення Херсона вплине на курс долара наприкінці листопада: до чого українцям готуватися.

Як повідомляв "Знай.ua" "Просто знахабніли": українці з картками "ПриватБанку" втрачають десятки тисяч, людей не попереджають.

Також "Знай.ua" інформував, перед вихідними в Україні долар просів: за яким курсом можна купити валюту.