Через руйнування українських міст, енергетичної інфраструктури, електроенергія в Україні продовжить дорожчати.

Про наслідки ракетних ударів, які призводять до зростання вартості електроенергії, розповів UBR.ua економічний експерт Юрій Гаврилечко.

Електромережі. Фото: Знай. UA
Електромережі. Фото: Знай. UA

На його думку, від вартості електроенергії напряму залежить вартість продуктів та послуг.

Ракетні удари призвели до того, що в нас зруйновано понад 30% потужностей, що генерують. Що це означає? Вартість електроенергії в Україні зростатиме. Зростає вартість електроенергії – збільшується собівартість усіх видів продукції - запевняє експерт.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він також зазначив, що до зростання цін призводить підняття облікової ставки Нацбанком з 10% до 25%.

Інфляція пропозиції, яка за класикою складається зі збільшення вартості енергоресурсів та збільшення вартості грошей та робочої сили – у цій класичній тріаді хіба що робоча сила дешевшає.

Економіст запевняє, ціни будуть ще вищими. Причому приблизно половина від зростання цін просто інспірована від дій Національного банку, бо якщо в тебе облікова ставка 25%, то кредит ти береш під 35%.

Також варто зазначити, що 90% вітрової енерії, було знищено росією. Також зазнали руйнувань 40% енергосистем.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні очікується подорожчання молочних продуктів: причини і як сильно зростуть ціни.

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на дрова в Україні виросли майже вдвічі — як обрати якісний продукт.

Також "Знай.ua" інформував, жодних салатів, дістаємо консервацію: в Україні різко підскочили ціни на огірки та помідори.