Споживачів попередили про черговий стрибок цін на молочну продукцію українського виробництва. Усього вона подорожчає на 10-15% вже найближчим часом.

Про це розповіли у Спілці молочних підприємств України. Подорожчання обумовлено зростанням вартості сировини та тим, що закупівельні ціни впали в середньому на третину.

Молоко, скріншот з відео
Молоко, скріншот з відео

Такі фактори безпосередньо позначаться на цінниках у супермаркетах. Виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур зазначив, що з початку війни та практично до серпня ціни на молочну продукцію не змінювалися. Однак зараз подорожчали електроенергія, пально-мастильні матеріали та сировина.

"Виробники молока намагаються підняти ціну майже до європейського рівня. Але молокопереробні підприємства України не можуть платити так, як платить польський чи голландський молокозавод, який працює в нормальних умовах, де немає війни, де європейські держави дотують підприємства. Це відчує кінцевий споживач, - розповів Дідур.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Виходячи з даних порталу Мінфін, зараз у супермаркеті літр молока понад 2% жирності коштує в середньому 37 грн, кефір - 37,5-39 грн, сметана 20% - 44-45 грн, кисломолочний сир 9% - до 60 грн за упаковку 300 гр.

Крім іншого, молочні підприємства зазнають збитків через відключення світла. Заводи зупиняються, виливають молоко, бо за відсутності світла не можуть довго зберігати. За словами голови Спілки молочних підприємств, заводи закупили генератори, щоб охолоджувати молоко. Але перевести ними всю лінію виробництва неможливо.

Раніше ми писали про те, як українці отримуватимуть зарплату у разі відключення світла: розмір виплат та альтернатива від керівництва

Як повідомляв Знай.ua, огірків підвезли: ціни "зупинилися" через імпорт продукції, скільки коштує популярний овоч

Також портал Знай.ua писав, що незважаючи на очікування, картопля знову дорожчає: скільки коштуватиме улюблена пюрешка.