Знання прогнозу погоди дуже важливо у тому, щоб хоча б одягатися те щоб не замерзнути.

Нині прогноз погоди багатьох хвилює і через війну. Адже в окопах можуть мерзнути сини, чоловіки чи брати, в інших електричне опалення, яке залежить від планових і екстрених відключень світла, а в когось російські ракети та боєприпаси пошкодили будинок і холод легко заповнює житло.

Тож якою буде погода в грудні за прогнозами синоптиків?

Прогноз погоди на грудень, фото: pixabay
Прогноз погоди на грудень, фото: pixabay

Вже наприкінці листопада на більшості території України суттєво похолодає, очікуються перші денні морози, але зима прийде не до всіх міст. У деяких регіонах синоптики прогнозують у грудні до +14 градусів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Про це стало відомо завдяки даним Gismeteo.

Найтепліше у грудні буде у південних областях. Погода майже до Нового року тут буде сонячною та сухою.

Після холодного листопада у перші дні грудня на південь прийде потепління до +14 градусів, а до 20 числа очікується близько +9 +12 градусів.

Жодного снігу чи морозів синоптики не пророкують. Хоч якісь натяки на зиму можливі лише з 20 грудня. Тоді температура повітря опуститься до 0 градусів. Також місцями можливий дрібний сніг із дощем.

Погода в Одесі в грудні, дані Gismeteo
Погода в Одесі в грудні, дані Gismeteo

А от у Києві ситуація холодніша, адже перед Днем Святого Миколая, а саме 14-16 грудня, температура впаде до -13 і повалить сніг.

В іншому грудень буде місяцем середньої холодності, а ближче до Нового року температура підніметься до 0 і підуть дощі.

Прогноз погоди у Києві на грудень, дані Gismeteo
Прогноз погоди у Києві на грудень, дані Gismeteo

За прогнозом Владислава Білика, начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру, як правило, в Україні метеорологічна зима починається в першій декаді грудня. Цього слід очікувати і цього року.

А ось згідно з книгою народного синоптика Леоніда Горбаня, зима розпочнеться з невеликого морозу і в перші дні опади не очікуються. Близько 6 грудня вдарять невеликі морози, можливий сніг.

Протримається така зима недовго. Вже 12 числа почне тепліти, можливий сніг із дощем, мокрий сніг. Згодом настане відлига, проте до кінця грудня знову трохи похолодає. А ось Новий 2023-й рік українці зустрічатимуть із мокрим снігом та відлигою.

Погода в грудні в Києві, фото з відкритих джерел
Погода в грудні в Києві, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що в "Нафтогазі" пояснили, де квитанції українців за газ за жовтень і потішили знижкою.

Раніше повідомляли, що грудень принесе в Україну лютневі морози з перших днів.