Щоб врожай моркви за зиму не пропав, а коренеплід завжди був свіжим та соковитим, необхідно потрібно правильно його зберігати.

Передусім при зберіганні овочів у підвалі, необхідно подбати про його утеплення та гідроізоляцію. Саме завдяки цьому створюється оптимальний мікроклімат. А одразу після збирання моркви її необхідно відсортувати, адже від її якості залежатиме термін зберігання.

Зберігання буде успішним, якщо ви оберете дозрілі коренеплоди; моркву без ознак гнилі та різних хвороб; сорти, що підходять для тривалого зберігання; морква з товстою шкіркою, яка зберігається набагато довше.

морква
морква, pixabay

Способи зберігання моркви:

1. Зберігання насипом. Такий спосіб буде ефективним у випадку, якщо льох не промерзає і сиріє. Висота насипу залежатиме від вибраного сорту. Водночас оптимальною вважається 2-3 метри. Обов'язково слідкуйте за циркуляцією повітря та підтримуйте температуру в приміщенні на одному рівні.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

2. Зберігання у піску. Цей спосіб вважається досить складним, адже пісок потрібно готувати ще влітку. Він повинен бути чистим та сухим. Висота купи піску може сягати 75 сантиметрів. Важливо стежити, щоб пісок не відсирів, адже тоді морква почне швидко псуватися.

3. Зберігання в лушпинні цибулі. Спершу потрібно підготувати багато лушпиння. Його разом з морквою укладають шарами у великі мішки, які міцно зав'язують і зберігають у підвалі. Лушпиння відмінно вбирає вологу і забезпечує захист від гниття.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

4. Зберігання у крейдяному розчині. Потрібно розвести крейду з водою до однорідного стану - на 10 кілограмів моркви близько 200 грамів крейди. Кожен коренеплід змочують у цьому розчині, сушать, а потім прибирають на зберігання. Хоча й метод вважається ефективним, а також запобігає розвитку хвороб, на обробку всіх коренеплодів необхідно витратити багато часу.

5. Як зберігати моркву в пакетах. Передусім варто пам'ятати, що цей спосіб вважається далеко не найкращим. Моркву потрібно висушити, а потім укласти у поліетиленові мішки. Їх зав'язувати не потрібно, адже в них утвориться конденсат і морква почне гнити. Пакети зберігають на полицях у льосі й регулярно переглядають на наявність гнилих коренеплодів.

морква
морква

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року