В Україні божевільними темпами зростають ціни не лише на деякі продукти харчування, а й на непродовольчі товари. Про це повідомляє Національний банк на офіційній сторінці у соцмережі facebook.

За даними Нацбанку, темпи підвищення цін у жовтні були досить високими. Рекордно подорожчали не лише деякі продукти, а й непродовольчі товари, серед яких обігрівачі, товари для дому та інша електроніка. Подорожчання спровокували низку чинників, зокрема зростання попиту та вичерпання запасів імпортної продукції.

Магазин електроніки. Фото: скрін youtube
Магазин електроніки. Фото: скрін youtube

"Непродовольчі товари (товари для дому, електроніка, авто тощо) дорожчали швидше, зокрема через вичерпання запасів імпортної продукції, закупленої за нижчим курсом. Вплинули також терористичні атаки Росії, через які зріс попит на обігрівачі та товари, пов'язані з резервним харчуванням та забезпеченням тепла, а значить і ціна на них", - повідомили в НБУ.

Супермаркет, каса, фото: Знай.ua
Супермаркет, каса, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Водночас у Нацбанку наголосили, що у випадку з продуктами в деякі позиції, такі як яйця, стали рекордсменами з підвищення цін, а ось крупи, борошно та деякі овочі приємно порадували, призупинивши зростання цін.

Раніше портал Знай повідомляв, українці стали значно менше економити після 24 лютого: на що йде найбільше грошей .

Також наш портал інформував, чи доведеться рвати подорожник і чекати "до весілля"? В Україні важливі ліки подорожчали на 40% .

Крім того, ми писали, що українці перед зимою зможуть розслабитися: гречки не тільки всім вистачить, але вона буде й дешева.