Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на важливі продукти харчування, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що українські супермаркети у першій половині листопада трохи підняли ціни на ковбасу, хліб та шпроти.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків Minfin, пише портал "Хвиля".

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Згідно з новою інформацією, за календарний місяць копчена ковбаса торгової марки Алан Брауншвейзька сирокопчена подорожчала з 594,66 грн/кг до 601,90 грн/кг. Цінник на неї коштує від 540,50 грн/кг (Ашан) до 619,00 грн/кг (Новус).

Ціни на шпроти, скріншот: Minfin
Ціни на шпроти, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Шпроти станом на 10 листопада подорожчали до 74,60 грн. за 150 грам, минулого місяця в середньому їх можна було придбати за 74,60 грн.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

А ось пшеничний хліб подорожчав на кілька копійок - з 31,05 до 31,32 грн за 650 грам. Тим часом пшеничний хліб торгової марки Цар подешевшав на 19 копійок, склавши 31,50 грн.

Варто також нагадати нашим читачам, що останні кілька тижнів закупівельна активність оптових компаній та роздрібних мереж була на дуже низькому рівні. Це спонукало до зниження відпускних цін, але тепер оптові ціни на картоплю в Україні почали зростати. Ціни на якісну картоплю варіюються в межах 5-9 грн за кілограм, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Нагадаємо, скумбрія, короп чи оселедець: дешевше 100-130 гривень у супермаркетах вже не знайти.

Раніше повідомлялося, незважаючи на очікування, картопля знову дорожчає: скільки коштуватиме улюблена пюрешка.

Також, доведеться жити з маргарином? В Україні різко зросла ціна на "молочку".