Українські супермаркети у першій половині листопада оновили ціни на рис та макарони. Нові суми в чеках не надто порадують українців. Так, наскільки зросла вартість цих продуктів, показує дані моніторингу, опубліковані порталом Мінфін.

Серед українських покупців великий попит мають крупи, однією з найпопулярніших є рисова. І якщо гречка зараз швидко дешевшає, але цінники на рис зірвалися з місця і починають неприємно дивувати.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Так, у першій половині листопада довгий рис у середньому продають по 72,20 гривні за кілограм, а у жовтні цінник був нижчим – 69,34 гривні. Рис круглий подорожчав із 74,85 до 77,17 гривні за кілограм. Водночас довгий пропарений рис упав у ціні – з 73,49 до 71,93 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Макарони також мають великий попит, адже ціни на них досить демократичні, а приготувати їх можна за безліччю рецептів та непогано урізноманітнити меню. Так, середні ціни на макарони пір'я становлять 29,70 гривні за кіло, що на 1,03 гривні дорожче, ніж місяцем раніше.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, надхмарні ціни – провісники дефіциту? Українцям розповіли, чи будуть проблеми з яйцями, гречкою та іншими продуктами .

Також наш портал інформував, Україні загрожує дефіцит хліба та деяких круп: що може зникнути з полиць магазинів вже у 2023 році .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, борщовий набір у два рази дешевший, а от фрукти на одному рівні: порівняння ціни на продуктовий набір в Україні та Європі .