В Україні розпочався опалювальний сезон, а отже, за комунальні послуги до весни доведеться платити більше. Для громадян, які мають невеликий дохід передбачені субсидії, щоправда, щоб отримати допомогу, потрібно відповідати критеріям та підпадати під головну вимогу. Про це пише "На пенсії".

Головна вимога, без якої субсидії не бачити – витрати на житлово-комунальні послуги мають перевищувати в середньому 15% щомісячного сукупного доходу сім'ї.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Наголошується, що право на отримання житлової субсидії мають зареєстровані жителі, орендарі за наявності договору найму, а також внутрішні переселенці навіть без договору найму. Яким буде розмір субсидій – відповідь суто індивідуальна. Сума виплат розраховується індивідуально кожної сім'ї з урахуванням сукупного доходу, розміру житлоплощі тощо.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Звернутися за субсидією можна як до органів соцзахисту, так і до ЦНАПу або через портал "Дія". Також подати заяву можна буде у будь-якому сервісному центрі ПФУ, починаючи з 1 грудня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що в Україні до кінця року продукти можуть подорожчати вдвічі, а комуналка з паливом неприємно здивують: новий прогноз НБУ.

Крім того, наш портал інформував, що в уряді заборонили відключати українцям комунальні послуги за борги на час військового стану, але співробітники вимагають поваги.