Супермаркети в декількох областях не лише збільшили ціну, але й обмежили кількість яєць, які можуть бути придбані однією особою.

У Запоріжжі в торговельній мережі "Метро Україна", в середньому, можна придбати три упаковки яєць в одні руки. Кількість упаковок залежить від загальної кількості яєць, що вони містять. Місцеве видання "Акцент" повідомляє, що найменша ціна на яйця у супермаркетах "Метро Україна" становить 60,7 грн за десяток.

Обмеження на кількість продажів. Фото: Акцент
Обмеження на кількість продажів. Фото: Акцент

Причинами значного подорожчання цього продукту є скорочення світлового дня, подорожчання кормової бази, запровадження віялових відключення та зростання вартості електроенергії.

Аналітик УКАБ Світлана Литвин зазначила, що не останню роль у ціноутворенні відіграла і тимчасова окупація українських територій. Близько 17% виробництва яєць держава втратила через окупацію.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так, підприємство "Чорнобаївська птахофабрика" є одним із найбільших та найпотужніших в Україні. Але наразі воно не працює. Скорочення зазнало і виробництво на підконтрольних Україні територіях.

Ціни на яйця, фото Знай.ua
Ціни на яйця, фото Знай.ua

Деякі компанії в умовах невизначеності частково не запустили інкубаційні процеси для отримання молодого птаха. Це призвело до тимчасового скорочення поголів'я курей-несучок і, відповідно, зменшення обсягів виробництва, - розповіла Світлана Литвин.

Нагадаємо, ми писали, що шалені ціни на яйця збудили навіть урядовців: будуть вирішувати питання

Як повідомляв "Знай.ua" до супермаркету за водою та хлібом? Українців попередили про подорожчання продовольчого кошика на 40%

Також "Знай.ua" інформував, що без посилки ніхто не залишиться: Укрпошта по всій країні продовжить працювати навіть без електрики.