Наближається зима, а відповідно й сезон, коли значно почастішають такі захворювання як грип та застуди. Та цього можна уникнути й лікарі розповідають як саме.

За словами медика, є шість простих кроків, які ви можете зробити, щоб захистити своє здоров'я взимку. Для цього варто лише внести деякі зміни в спосіб життя, щоб спробувати залишатися якомога здоровішими цієї зими, пише wworld.

6 кроків, щоб запобігти застуді та грипу взимку:

1. Сон. Пам'ятайте, що нестача сну робить ваше тіло сприйнятливішим до хвороб і збільшує час, необхідний для одужання, якщо ви підхоплюєте грип.

Здоровий сон, МОЗ
Здоровий сон, МОЗ

2. Пийте багато води. Випивайте не менше двох літрів води на день, навіть якщо ви не відчуваєте спраги. Гідратація є ключем до боротьби з інфекціями, зауважує медик.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

3. Їжте правильну їжу. Змістіть свій раціон залежно від сезону, обираючи сезонні продукти. Вони зазвичай вирощуються на місці й, природно, багаті вітамінами та мінералами, яких потребує організм у сезон.

4. Більше рухайтеся. Ми часто довго сидимо за столом, годинами майже не рухаючись, що є не найкращим варіантом для здорового способу життя.

5. Життєво важливі вітаміни. Потрібно отримувати вітаміни з їжі, щоб допомогти нашому тілу нормально функціонувати та захистити себе від загроз мікробів та хвороб.

6. Світло. Намагайтеся проводити якомога більше часу на вулиці та насолоджуватись світлими годинами. Не нехтуйте можливістю просто погуляти, або виділіть для цього час в обідню перерву.

Правильне харчування, фото beautyhack
Правильне харчування, фото beautyhack

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року