На українському ринку спостерігається зниження цін на білокачанну капусту. Тенденція зберігається вже другий тиждень. Виробники пояснили, чому так відбувається і на що чекати далі.

Про це пишуть аналітики EastFruit, а передають у виданні "Хвиля". Повідомляється, що зараз значну частину обсягів на ринку складає підморожена капуста. У той же час частина фермерів вважають за краще закласти на зберігання білокачанну капусту високої якості і почати реалізацію не раніше середини грудня.

Капуста. Фото: скриншот з відео
Капуста. Фото: скриншот з відео

Деякі виробники продовжують продавати якісну продукцію, тим самим збільшуючи загальну пропозицію білокачанної продукції на ринку.

Головною причиною є великі витрати на електроенергію. Через масові відключення та перебої у більшості регіонів України далеко не всі фермери впевнені в можливості якісного зберігання плодоовочевої продукції надалі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Наразі українські виробники капусти вже опустили ціни на свою продукцію до 6-8 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 17% нижче, ніж тижнем раніше. Все через різке збільшення пропозиції даної продукції на ринку та незадовільну якість основних обсягів білокачанної капусти.

Але незважаючи на стрімке здешевлення за останні два тижні, ціни на білокачанну капусту в Україні зараз як мінімум на 40% вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Також експерти ринку прогнозують, що на нові цінникі на капусту варто чекати вже найближчим часом, оскільки пропозиції на ринку недостатньо.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Раніше ми писали, гречка, овочі та риба: у яких супермаркетах українцям вигідніше купити продукти

Як повідомляв Знай.ua, свіжа та морожена риба стала доступнішою: як змінилися ціни на початку листопада

Також портал Знай.ua писав, що картоплю в Україні продають за безцінь: скільки коштує "другий хліб" і що змусило ціни впасти.