Через стрімке зростання цін навіть приготування борщу обходиться українцям у кругленьку суму. Навіть сама купівля овочів для страви є неслабким ударом по гаманцю. Втім, найближчим часом овочі з борщового набору мають подешевшати. Таким прогнозом діляться аналітики проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Борщ стане доступнішим для гаманців звичайних українців, адже найближчого місяця ціни на овочі для приготування страви, зокрема, картопля, можуть подешевшати. Це зумовлено тим, що фермери намагаються максимально реалізувати продукцію через підвищення цін на енергоносії і як результат збільшення витрат на зберігання.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Аналітики наголошують, що напередодні відбулося зниження цін на капусту, хоч і її валовий збір цього року зменшився. Зазначається, що здешевлення відбулося через велику кількість неякісної продукції, збільшення витрат на зберігання та нестабільну ситуацію через війну.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На думку експертів така сама доля найближчим часом чекає й на інші овочі з борщового набору, тому приготування страви обходитиметься дешевше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці запасаються на зиму? Консерви стрімко зростають у ціні: порівняння вартості у різних супермаркетах.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.