В Україні подешевшало багато овочів з борщового набору, порівняно з кінцем вересня. Також варто відзначити, що йдеться лише про ті продукти, які реалізують на ринках, а не у супермаркетах.

За словами експертів, на ціни вплинули перші заморозки на ґрунті, наявність запасів у покупців та бажання фермерів реалізувати не призначену для зберігання продукцію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Повідомляється, що картопля на ринку коштує в середньому 7,5 грн/кг, найдешевша – по 6 грн, що на 20% менше, ніж у вересні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цибуля - єдиний овоч, що подорожчав. Якщо у вересні вона коштувала від 23 до 27 грн/кг, то на початку листопада її можна придбати від 26 до 30 грн/кг, що на 13% більше.

Капуста коштує в середньому 9 грн/кг, тоді як наприкінці вересня продавалася по 13 грн/кг. Тож зниження ціни становило 30%. Ще більше за цей час подешевшала морква – на 34% – з 24 до 16 грн/кг. Буряк коштує 10 грн/кг.

Також варто нагадати нашим читачам, що українські супермаркети у листопаді оновили ціни на борошно, цукор та сіль. Деякі товари хоч і незначно подешевшали, а інші навпаки - додали в ціні.

На 1 листопада середні ціни на борошно торгової марки "Хуторок" в українських супермаркетах становлять 22,15 гривні за один кілограм. Якщо врахувати середньомісячну ціну у жовтні (21,99 гривні), то продукт подорожчав на 16 копійок.

Нагадаємо, популярний овоч цього року не подешевшає: не допоможе навіть імпорт.

Раніше повідомлялося, нові ціни на хліб змусять гаманці неабияк схуднути: як змінилися цінники на початку листопада.

Також, супермаркети оновили ціни на борошно, цукор та сіль: що подорожчало, а що стало дешевшим.