Дачникам розповіли, що потрібно робити, аби їхні красиві хризантеми у квітнику добре перенесли зиму й не загинули. Чи обов'язково потрібно їх викопувати на цей період з ґрунту і чим добре підживляти.

Як правильно зберегти хризантеми взимку в ґрунті:

  1. Мульчування хризантем на зиму підійде для морозостійких сортів і сніжних зим. З настанням перших морозів квіти підгортають, використовуючи тирсу, стружку, компост. А якщо морози досить серйозні - вкривають ялиновим гіллям або гілками й присипають сухим листям.
  2. Укриття для хризантем взимку. Восени навколо куща або кількох кущів хризантем ставляться опори, наприклад, з цеглин. На них кладуть дошку або шифер, а зверху - матеріал для укриття і зафіксовують його. Можна взяти, наприклад, ялинові гілки. Важливо, щоб укриття мало можливість провітрюватися і не було надлишку вологи.

Хризантеми, скріншот з відео
Хризантеми, скріншот з відео

Як правильно викопувати хризантеми на зиму:

І саме цей спосіб радять обирати досвідчені квітникарі. Пояснюють це тим, що кущі хризантем, на зиму викопані з землі, формують сильний кущ, рідше хворіють та раніше зацвітають. Також є можливість простежити за зберіганням рослини й вжити відповідних заходів при необхідності.

Зберігати потрібно при температурі 0…+5 градусів - у погребі, підвалі, на веранді або в гаражі. Та найчастіше квітникарі викопують укорочені хризантеми восени й поміщають на зимівлю в спеціально підготовлені ящики.

Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад
Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ці ящики наповнюють сумішшю піску і торфу (1:1). Після поміщення хризантем у ці місткості не варто одразу заносити їх в приміщення. Нехай рослини побудуть на холодному повітрі до остаточних морозів.

Для зберігання у цьому випадку оберіть світле приміщення. Без достатньої кількості світла за зиму хризантема виснажується, стає блідою і безсилою. Якщо є вибір, де зберігати хризантеми взимку, віддайте перевагу світлому приміщенню. Існує думка, що .

Пам'ятайте головне – стежте за перепадами температури й вологи. Щоб хризантеми не перемерзли й не підсохли або не почали раннє пробудження через високу температуру.

Хризантеми, скріншот з відео
Хризантеми, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено