Зростання цін на товари в Україні не зупиняється. Супермаркети оновили ціни на сіль, цукор та низку інших популярних продуктів в Україні. Зокрема зросла вартість й улюбленої крупи українців. Мова йде про гречку.

Як повідомляє agronews.ua, у жовтні подорожчала сіль з 30,56 грн/кг до 32,55 грн/кг. У "Варус" її вартість становить 27,50 грн/кг, "МегаМаркет" – 37,60 грн/кг, а в АТБ – 27,90 грн/кг.

Водночас за місяць у ціні знизився цукор – він подешевшав на 3 копійки, і вартує 34,57 грн/кг. Наприклад, в АТБ його вартість становить 34,70 грн/кг.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Відповідно, три кілограми такого ж цукру коштуватимуть 102,0 грн, тоді як минулого місяця його вартість складала 104,62 грн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Супермаркети у жовтні змінили й цінники на гречку в Україні. Порівняно з минулим місяцем, середня вартість гречки на полицях супермаркетів знизилася з 87,94 грн/кг до 78,70 грн/кг. Наприклад, в Ашані її можна придбати за 67,30 грн/кг, Метро – 78,90 грн/кг, а в АТБ за 66,90 грн/кг (Розумний вибір).

Крім того, стало відомо, що оскільки українські аграрії з наступного року планують відмовитися від посіву ячменю та жита, з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа та житній хліб.

Ціни на цукор, Мінфін
Ціни на цукор, Мінфін

Ціни на сіль, Мінфін
Ціни на сіль, Мінфін

Ціни на гречку, Мінфін
Ціни на гречку, Мінфін

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено