Після повномасштабного вторгнення росії до України, ціни на продукти в Україні суттєво зросли. Влітку річний показник індексу інфляції досяг 20,1%.

Зростання цін через воєнний стан позначилося на овочах та фруктах. Багато товарів на полиці українських супермаркетах потрапляло від закордонних постачальників. Про це повідомляє всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

В умовах закритого неба та заблокованих портів доставляти імпорт можливо лише фурами з ЄС, а не морським транспортом з Туреччини чи Єгипту. Протягом року томати та огірки подорожчали вдвічі. Ціна на буряки зросла у середньому на 75%, а морква подорожчала на 48% - йдеться на сервісі.

У розрізі зміни ціни за місяць, цінник на буряк змінився навпаки у бік зниження, хоча й невеличкого, у жовтні в середньому за буряк просили 13,40 грн, а зараз 13, 05 грн за кілограм.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Рекордсменом серед овочів у гонитві здорожчання стала цибуля. За рік ціна на ріпчасту підскочила аж на 221%. У жовтні 2021 р. вона коштувала 13 грн/кг, тоді як зараз — майже 43 грн. Найменше змінилася ціна на картоплю — лише на 6%.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що українці почали звикати жити без електрики, і чудово знаходять альтернативні заняття – результати соцопитування.

Як повідомляв "Знай.ua" в популярних українських супермаркетах гречка та деякі крупи здешевіли, а борошно дорожчає.

Також "Знай.ua" інформував, що вартість бананів досягла рекордних значень: таких цінників українці ще не бачили.