В українських супермаркетах стрімко зростають ціни на продукти, зокрема фрукти. Наприклад, поласувати бананами тепер задоволення не з найдешевших лише за два місяці ціни підскочили до рекордних значень. Про це свідчать дані, опубліковані порталом "Мінфін".

В Україні стрімко дорожчають усі категорії товарів, особливо це помітно щодо продуктів харчування, адже у більшості сімей зараз це головна стаття витрат. На стрибок цін вплинуло повномасштабне російське вторгнення, яке спровокувало низку негативних наслідків для шляхів постачання продуктів та економіки країни загалом.

Так, станом на 1 листопада середні ціни на банани у супермаркетах досягли 63,47 гривні за один кілограм. Ще у вересні цінники були на рівні 55,89 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Якщо звернути увагу на статистику, то різке подорожчання цього фрукта почалося у вересні та продовжилося у жовтні. На даний момент цінники піднялися до найвищої позначки за весь час, починаючи з 2017 року.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Оскільки банани ввозилися в країну в основному по воді, стає зрозуміло, чому зараз ціни так стрімко зростають.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, неприємність не лише в ціні: українцям сказали, що ще на них чекає в супермаркеті на сирних полицях, обережно.