Виявляється, такий доступний фрукт, як банани, може стати вашими антидепресантами у зимовий період. Вони є досить таки доступним продуктом, і вживаючи їх можна зміцнити нервову систему, домогтися стабілізації або поліпшення настрою, сну, пам'яті.

Як відзначають фахівці, банани містять амінокислоту триптофан, завдяки чому діють як антидепресант. Потрапляючи в організм, триптофан перетворюється на серотонін, так званий "гормон радості". То ж взимку вживати банани за відсутності індивідуальних протипоказань дуже корисно.

Відповідно, вживання бананів допомагає знизити стрес і збільшити стійкість організму до нервової перевтоми завдяки наявності у їхньому складі магнію, який є у складі фрукта.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Крім того, у складі бананів є вітамін В6, при цьому рівень речовини дуже високий. Дієтологи пояснюють, що отримання важливе для гарної роботи нервової системи.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також українцям розповіли, що потрібно споживати аби знизити ризик отримання інсульту. Згідно з дослідженням у людей, які споживали найбільше калію, ймовірність серцевого нападу або інсульту була на 13% нижчою, ніж у людей, які споживали менше калію

Перелік продуктів, багатих калієм:

  1. Курка - 170 грамів містить 574 міліграми калію.
  2. Банан – один містить 330 мг.
  3. Авокадо – половина містить 360 мг.
  4. Броколі – 80 г у сирому вигляді містить 317 мг.
  5. Шпинат – 80 г містить 545 мг.
  6. Приготовлений лосось – 154 г містить 634 мг.
  7. Картопля - 175 г вареного містить 639 мг.
  8. Склянка знежиреного молока містить 316 мг.

консультація у лікаря ніколи не буде зайвою
консультація у лікаря ніколи не буде зайвою, https://olymed.ua/

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено