Передусім медики радять назавжди забути про каші швидкого приготування та вживати в їжу виключно каші із цільного зерна. Саме вони є найкориснішими для здоров'я.

Як пояснюють фахівці, каші швидкого приготування не мають жодної користі. Натомість найкорисніші крупи мають варитися хоча б хвилин 15-20-30, відзначають вони.

Лікарі наголошують, що крупа, яка вариться дві хвилини, і крупа, що вариться протягом 15-20 хвилин - це різні продукти за кількістю клітковини. Вони пояснюють, що каші, приготовані з цільної не подрібненої крупи, постачають організм клітковиною, що служить харчуванням для корисних кишкових мікроорганізмів.

Гречана каша з грибами, фото: кадр з відео
Гречана каша з грибами, фото: кадр з відео

Медики пояснюють, що регулярне вживання клітковини ефективно покращує склад бактеріальної кишкової флори. Саме завдяки цьому підтримується хороша робота імунної системи, зміцнюється здоров'я загалом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ще однією перевагою круп є те, що, крім клітковини, вони містять білок та мікроелементи, важливі для життєдіяльності організму.

Повноцінними крупами можна назвати гречку, нешліфований рис, кіноа, пшоно. Вони містять не лише клітковину, а й мікроелементи, вітаміни групи В, достатню кількість білка.

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube
Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено