Для українських водіїв, які дбають про своїх "ластівок", з'явилися важливі рекомендації, яких потрібно дотримуватися, щоб нормально почуватися за кермом у холодну пору року.

Справа в тому, що багато водіїв припускаються помилок ще восени, що сильно шкодить їх автомобілям. Саме тому радимо нашим читачам запам'ятати ці поради, або можна навіть зберегти цю статтю собі у "вибране".

Про це стало відомо завдяки новій публікації порталу "Hyser".

Транспорт, скріншот: YouTube
Транспорт, скріншот: YouTube

Зимовий та осінній час досить важкий для водіїв та їхніх автомобілів. Оскільки на носі зима, експерти вирішили порадити ретельно стежити за своїм транспортом ще з осені.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Насамперед говориться, що міняти гуму варто ще до того, як випаде перший сніг. Зазвичай люди починають масово "перевзувати" свої авто та створюється справжній ажіотаж та стометрові черги. Бажано міняти гуму у жовтні-листопаді місяцях.

Також не потрібно звикати до плавного руху на зимових дорогах заздалегідь і не стартувати різко.

Дуже важливо повідомити, що акумулятор дуже чутливий до холоду. Тому якщо йому понад 3 роки, то рекомендується його замінити. Також важливо приводити до нормальної працездатності електроліт.

Універсальні склоомивачі та склоочисники – важлива складова. Перед настанням зими їх потрібно замінити на морозостійкі.

Також важливо стежити за системою охолодження та не забувати про коробку передач. Настійно рекомендується прогрівати, що механічну, автоматичну коробку передач. Щоб її прогріти, треба їхати перші кілька кілометрів дуже плавно.

Нагадаємо, українські АЗС оновили ціни на пальне: автогаз та дизель дорожчають далі.

Раніше повідомлялося, що зберегти кошти під час окупації: чим скористатися, щоб не втратити заощадження.

Також, коли запаси підуть не на користь: водіям пояснили, скільки можна зберігати паливо в каністрах.