Для всіх любителів ароматної кави із вершками з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що найближчим часом кавові поціновувачі можуть відчути на своєму гаманці різку зміну, адже кава та вершки на прилавках магазинів подорожчали.

Поки що відомо, що ціни виросли на ті продукти, які дають змогу приготувати напій бадьорості в домашніх умовах.

Про це стало відомо завдяки даними аналітики порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на каву, скріншот: Minfin
Ціни на каву, скріншот: Minfin

Повідомляється, що середня вартість кави торгової марки Nescafe Gold станом на 30 жовтня зросла до 145,88 грн за 120 грам. У вересні її можна було придбати за 138,56 грн. Наприклад, у Новус вона коштуватиме 125,00 грн, а в Ашані за неї доведеться віддати 170,90 грн.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ціни на вершки, скріншот: Minfin
Ціни на вершки, скріншот: Minfin

Вершки, які багато хто любить додавати до каву, також підвищилися в ціні, проте не так істотно. Зокрема, торгова марка Простоквашино подорожчала з 21,20 грн до 21,98 грн за 200 мл. Їхня вартість стартує від 20,90 грн (Варус) і досягає 22,99 грн (Новус).

Також варто нагадати нашим читачам, що фахівці дали пояснення, з яких підстав ціни на продовольство останнім часом зросли у 3-4 рази. Українці неприємно вражені цією ситуацією, адже на тлі військових дій суттєве подорожчання низки популярних продуктів стало критичним.

Аналітики помітили, що бізнес використовує ситуацію, що склалася у світі, і спекулятивно впливає на ціноутворення, а спекуляція відбувається тоді, коли економіка монополізована.

Нагадаємо, зростання у 3-4 рази: прогноз цін на продовольство вибив землю з-під ніг.

Раніше повідомлялося, за сотню не перестрибнуть: ціни на яйця нарешті заспокоїлися.

Також, подорожчали від 11 до 43 грн за кілограм: ціни, що "кусаються", на популярні овочі.