У сучасних пральних машинках можна випрати практично все - від різноманітного одягу до взуття. Проте, є речі, які краще туди не класти.

Звісно, речі, які призначені виключно для ручного прання, у машинку ніхто класти не буде. Однак прання у машинці може зашкодити не лише їм.

6 несподіваних речей, які не можна класти у пральну машинку:

1. Пінні подушки. Це можна робити тільки у тому випадку, коли про заборону на прання у машинці не вказано на ярличку. В іншому разі вони зіпсуються і доведеться купити нові.

Пам'ятайте, що оскільки наповнювач — штучний та гіпоалергенний, вони залишаються чистими довше за інші подушки. Зважаючи на це плями краще відтирати вручну. При позначці на ярлику "ручне прання" — занурити в таз або ванну з водою та додаванням рідкого засобу без алергенів. Тоді обережно струсити і просушити у приміщенні, яке добре провітрюється.

Прання, скріншот: YouTube
Прання, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

2. Будь-який одяг з шерстю домашніх тварин. Якщо випрати такий одяг, ситуація ще більше погіршиться. Адже шерсть залишиться й на інших речах, а також може застрягнути в барабані, й засмітити фільтр машинки.

Тому перед пранням обов'язково потрібно видалити шерсть перед пранням таких речей у машинці. Для цього скористайтеся липким роликом, або намоченою гумовою рукавичкою. Якщо й це не дало результату, спробуйте перед пранням пропрасувати річ праскою на мінімальній температурі.

3. Ліфчики. Їх краще прати руками у холодній воді та з невеликою кількістю рідкого засобу для делікатних тканин. Воду з них потрібно вичавлювати дуже акуратно. Якщо ви вирішили все ж прати у машинці, застебніть його, покладіть у спеціальний мішок для прання делікатних тканин і виберіть програму з холодною водою. Крім того, пам'ятайте, що сушити білизну в сушарці або феном не можна.

Прання, фото pxhere.com
Прання, фото pxhere.com

4. Речі з вишивкою або мереживом. У цьому випадку машинка може зіпсувати прикраси на одязі. А також елементи одягу можуть пошкодити барабан або фільтр. Такі речі потрібно прати вручну, крім випадку, коли на ярлику написано "тільки хімічне чищення", коли потрібно віднести одяг в хімчистку.

5. Дуже великі речі. Якщо, наприклад, ковдра важко влазить у машинку, то відповідно не варто її туди запихати зі всіх сил. Щоб барабан нормально крутився, речам потрібне місце.В іншому разі зіпсувати можна і річ, і машинку. Краще таку річ віддати у хімчистку.

6. Багато речей з вельвету, вовни та кашеміру. Ці тканини дуже делікатні й можуть не пережити прання у машинці. Якщо така річ не линяє, періть її вручну. Перевірте ц наступним чином: намочіть невелику ділянку та притисніть до неї білу тканину. У випадку, якщо вона забарвиться, віддавайте у хімчистку.

Котик в ковдрі, Vgorode
Котик в ковдрі, Vgorode

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено