В Україні зафіксовано чергове зниження цін на картоплю на ринку. То ж на сьогодні гуртові партії картоплі з місцевих господарств пропонуються в діапазоні 3,5-6,0 грн/кг ($0,09-0,16 /кг).

Про це повідомляє SEEDS. Для порівняння наприкінці минулого тижня загальний діапазон гуртових цін на картоплю ще був на рівні 4,0-7,0 грн/кг ($0,11-0,19/кг).

Фахівці відзначають, що подальшого зниження цін у сегменті картоплі не буде, оскільки вести реалізацію продукції за нижчими цінами буде економічно недоцільним. Проте наразі ціни на "другий хліб" в Україні й надалі знижуються.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Фахівці цю ситуацію пояснюють наступним чином. Пік збирання картоплі в Україні збігся з періодом дощів, через що на ринку з'явилися великі обсяги продукції, що не підлягають тривалому зберіганню.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Стосовно загальних запасів картоплі цього сезону, то врожайність була відзначена на високому рівні. Подальше зниження цін на картоплю спричинило також бажання фермерів "скинути" максимально можливі обсяги картоплі.

Аналітики EastFruit відзначають, що нинішні ціни на картоплю в Україні, які вже опустилися нижче за торішній рівень, змушують задуматися над тим питанням, чи вистачить зібраного врожаю у 2022 році до кінця нинішнього маркетингового сезону.

На їхню думку, якщо місцеві фермери й надалі намагатимуться в максимально стислий термін позбутися всіх наявних обсягів картоплі, у другій половині сезону зможе стати актуальним питання про імпорт.

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено