Закупівельні ціни на молоко від промислових господарств у другій половині жовтня продовжують зростати. Фахівці зробили прогноз стосовно цього продукту.

Аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька повідомила, що підтримку цінам створювали попит зі сторони переробників, зокрема сироробів, та сезонне скорочення виробництва молока.

Зазначається, що станом на 25 жовтня середня закупівельна ці на молоко екстра ґатунку склала 11,80 грн/кг без урахування ПДВ, що на 20 коп. вище ціни початку місяця. Ціновий діапазон в залежності від партії коливався від 11 до 12,25 грн/кг.

Молоко, скріншот з відео
Молоко, скріншот з відео

Водночас вищий ґатунок подорожчав на 29 коп. — до 10,77 грн/кг. Ціновий коридор був у межах 9,80-11,50 грн/кг. Перший ґатунок піднявся у ціні на 15 коп. — до 10,28 грн/кг. Ціна на таке молоко коливалася від 9,18 до 10,80 грн/кг. Середньозважена ціна трьох ґатунків піднялася на 22 коп. — до 10,95 грн/кг.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Фахівці відзначають, що аварійні та планові відключення електрики внаслідок російських атак по об'єктах енергетичної інфраструктури України болісні як для молочних ферм, так і для молочних заводів. А застосування дизельних чи бензинових генераторів збільшує частку витрат на електроенергію у собівартості виробництва молока, за підрахунками господарств, у 5-6 разів.

То ж вимога вполовину скоротити споживання електроенергії загрожує скороченням виробництва готової продукції, а відповідно й розбалансуванням ринку. Наразі виробникам вдається успішно справлятися з цим викликом. Проте українцям слід готуватися до зростання собівартості виробництва і молока-сировини, і готової молочної продукції.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено