Через війну, яка розпочала росія на території України, мільйони українців лишилися без житла, частина поїхала за кордон, а частина залишаться в Україні, де отримує виплати, які наразі становлять 2000 грн.

Якщо за кордоном діють одні соціальні гарантії, то Україна виділяє самі крихти, але все ж не залишає переселені родини без уваги. Тому українці звертаються до президента, с проханням змінити виплати на 50000 щомісяця.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Збільшити допомогу ВПО, які зареєструвалися з 23 лютого по теперішній час. З 2000 грн до 5000 грн в зимовий період! - йдеться у петиції.

Петиція, скриншот
Петиція, скриншот

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наразі виплати від держави можуть отримувати українці, які покинули домівки через бої чи оточення населеного пункту, ті хто виїхав з тимчасово окупованих територій та ті українці, чиє житло зруйноване, пошкоджене або непридатне для проживання через обстріли чи бої.

Також слід зазначити, що виплати відбуваються тим українцям, чий населений пункт був у переліку який затверджує Міністерство з питань реінтеграції. Це повний список місць, де ведуться бої, або вони оточені чи тимчасово окуповані. Уряд постійно оновлює документ.

Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео
Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, ми писали, що підвищення "мінімальної" пенсії в Україні: як зміняться виплати з 1 грудня.

Як повідомляв "Знай.ua" віялові та довгострокові відключення електрики: що потрібно обов'язково мати під рукою.

Також "Знай.ua" інформував, українцям світять нові штрафи: за що цього разу вдарять по гаманцю пішоходів.