Українські міста все ще темні та похмурі, і все через навислу російську агресію. Регулярно відбуваються віялові відключення протягом дня, і звичне життя знову змінилося.

У Київській обласній військовій адміністрації розповіли, як під час довгострокового відключення електрики рятуватись. Що обов'язково у нинішніх реаліях має бути у вас удома.

Звичайно ж, у першу чергу мова пішла про ліхтарики, сірники та свічки, щоб зробити штучне освітлення в приміщенні, і за його межами, оскільки вулиці теж поринули у пітьму.

Відключення електрики, фото: Київська ОВА
Відключення електрики, фото: Київська ОВА

Далі йшлося про радіоприймач. Їх можна знайти в інтернеті за досить низькими цінами, і стане в нагоді для того, якщо телефони будуть відключені.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Їжа. Оскільки холодильники теж працюють, потрібно зробити запаси продуктів довгострокового зберігання. Те саме стосується і води - як питної, так і технічної.

Життя непередбачуване, тому аптечка першої допомоги зайвою не буде.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

Заряджайте заздалегідь всі powerbank, а також акумулятори. Не зайвим буде адаптер для телефону в автомобіль, якщо у вас є у власності транспортний засіб.

Якщо є така можливість, можна придбати невеликий генератор.

Головне пам'ятати, що при включенні електрики не потрібно відразу все вмикати, оскільки система може бути перевантажена.

Не забуваймо економити електрику, щоб знизити навантаження на нашу енергетику. Росіянам не вдасться залякати нас.

Відключення електрики, фото: Getty Images
Відключення електрики, фото: Getty Images

Нагадаємо, що внутрішні переселенці залишать без матеріальних виплат, і на це є причина: нове розпорядження Кабміну

Раніше повідомлялося, що коли діти не поряд: що мають робити батьки під час повітряної тривоги

Також у ПФУ нагадали, як прораховують пенсію за віком: що потрібно знати українцям