Стало відомо про те, що на українців найближчим часом чекає чергове підвищення цін на різні товари. Експерти пояснили, навіщо бізнес це робить.

Про це розповів Country Manager JYSK в Україні Євген Іваниця, повідомляє delo.ua.

На сьогоднішній день практично весь український бізнес стримує підвищення цін шляхом зменшення маржинальності товарів, а також завдяки запасам низької собівартості. Однак, зовсім скоро це зміниться на гірший бік, і витратна частина зросте.

Скрін, Відео You tube
Скрін, Відео You tube

"На кордонах досі великі черги на виїзд та в'їзд. Автомобілі по кілька днів стоять на кордоні, і це стає додатковим фактором зростання цін на перевезення. А зростання вартості перевезення своєю чергою впливає на собівартість та ціну товару для споживача", - розповів Євген Іваниця.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Підвищенню цін сприятимуть і зростання закупівельної вартості на імпортні товари, і багато залежить саме від "девальвації гривні". Українці прожили вже вісім найскладніших місяців свого життя, проте проблеми ніяк не закінчуються. Потрібно бути готовими до всього.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

"Загалом, споживачеві слід очікувати на подальше зростання цін на товари. Тенденція підняття цін збережеться", – резюмував Іваниця.

Варто нагадати, що в Національному банку України раніше вже прогнозували зростання цін як мінімум на 30% до кінця року, а наступного року воно ще 21%. У 2023-2024 роках темпи зростання ВВП становитимуть близько 4-5% на рік.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Нагадаємо, що пенсіонерам доплатять майже 600 гривень, але потішать не всіх: на яйця має вистачити

Раніше повідомлялося, що зміниться для українців з 1 листопада: податки, тарифи та паспортні послуги

Також, зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії та як їх оформлювати