Українцям повідомили, що мешканцям прифронтових населених пунктів восьми областей розпочинають розвозити безкоштовні дрова для обігріву житла.

Про це заявили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У відомстві пояснили, що для того, аби отримати паливну деревину безкоштовно, потрібно написати відповідну заяву до органів місцевої влади.

Які документи потрібно надати разом із заявою:

  • паспорт громадянина України чи інший документ, який посвідчує особу чи підтверджує спеціальний статус, якщо йдеться про іноземців чи осіб без громадянства;
  • якщо заяву подає не сама людина, а її повноважений – документ, що підтверджує повноваження;
  • реєстраційний номер облікової карти платника податків (крім осіб, які через релігійні переконання його не мають);
  • за наявності – документ, що підтверджує наявність категорії вразливості;
  • інші документи, що підтверджують належність заявника до домогосподарства.

Дрова, скріншот: YouTube
Дрова, скріншот: YouTube

У Мінреінтеграції також наголосили, що військово-цивільні адміністрації можуть вимагати також додаткові документи. Надаватимуть деревину дотримуючись черги, але пріоритет матимуть вразливі категорії населення.

Пояснюється, що на отримання дров можуть претендувати всі домогосподарства прифронтових територій Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено