У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вирішили розповісти, що в період дії військового стану в Україні перебуває під забороною припинення надання комунальних послуг у випадку їхньої несплати чи оплати не в повному обсязі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню портала "Хвиля".

Скрін, відео YouTube Комуналка
Скрін, відео YouTube Комуналка

Повідомляється, що така вимога діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 р. № 206.

Також рішенням регулятора призупинено позапланові та планові перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг (постанова НКРЕКУ від 01.03.2022 № 335).

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Закликаємо надавачів послуг не нехтувати законами України та з розумінням ставитися до тих, хто не може оплачувати та погашати борги за надані послуги. Водночас закликаємо співгромадян з розумінням та повагою ставитися до працівників комунальних служб. Перед ними – як і перед усією державою – наразі стали великі виклики. За першої можливості підтримайте тих, хто дає нам тепло, світло, газ, воду. Оплата спожитих послуг для них сьогодні критично важлива", - наголосили в міністерстві.

Варто також нагадати нашим читачам, що реальний рівень заробітної плати українців впаде на чверть, а ціни піднімуться приблизно на 30%. Таким прогнозом на 2022 рік поділився Національний банк України.

Нагадаємо, українцям погрожують відключенням води, газу та виселенням із житла за борги по комуналці.

Раніше повідомлялося, як випрати речі в машинці, коли відключили воду: швидка інструкція.

Також українців звільнять від оплати комуналки під час війни: кому надається така можливість.