В українських супермаркетах оновилися ціни на гречку та соняшникову олію, але, як і раніше, не тішать гаманці покупців. Скільки коштуватимуть ці продукти наприкінці жовтня, повідомляє портал Мінфін.

Ще кілька місяців тому цінники на гречку змушували перехреститись кожного українця, адже за кілограм крупи доводилося викладати по 100 гривень. Восени її вартість почала знижуватися через збір нового врожаю, який за оцінками експертів цього року буде щедрим.

Ціни на гречку. Фото: скрін youtube
Ціни на гречку. Фото: скрін youtube

Так, наприкінці жовтня середня ціна на гречку за супермаркетами становить 78,70 гривні за кілограм. Цінники на неї варіюються залежно від торгової мережі, наприклад у Auchan найдешевше - 67,30 гривні, а у Varus цінники вищі - 89,90 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тим часом ціни на олію не дуже радують. Так, цей продукт торгової марки "Щедрий Дар" піднявся в ціні з 63,57 до 64,90 гривні за 850 мл. Ціни коливаються від 61,50 до 65,10 гривень залежно від торгової мережі. Водночас "Олейна" подешевшала – з 62,35 гривні до 60,87 гривні за 850 мл. Цінники починаються від 62,80 гривні та закінчуються 68,90 гривні, залежно від супермаркету.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, неприємність не тільки в ціні: українцям сказали, що ще на них чекає в супермаркеті на сирних полицях, обережно.