Мабуть, багатьох це здивує, але борошно має цільове призначення не лише у кулінарії та кондитерському мистецтві. З великою користю його можна використовувати й в інших цілях.

Нижче описано ще три цікаві способи використання борошна. А зокрема про його застосування у дитячій творчості, для ефективного очищення раковини та як дієвий засіб, щоб позбутися надокучливих мурах.

Три способи використання борошна:

1. Безпечний засіб для дитячої творчості – клейстер. Він вийде недорогим та добре підійде для використання у ліпленні та саморобках.

Для його приготування в каструлю налийте 600 мл холодної води, додайте 200 г звичайного борошна та ретельно розмішайте. Суміш потрібно довести до кипіння, постійно помішуючи. Зменште вогонь на мінімум. У результаті маса має стати однорідною та густою.

Борошно, скріншот з відео
Борошно, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тепер охолодіть масу та перекладіть її у пластикову пляшку з носиком. Зберігати потрібно в холодильнику декілька тижнів. Якщо дитина ним забрудниться, його легко відмити водою з милом.

2. Очищення раковини з нержавійки. Якщо ви бажаєте відчистити її до блиску, візьміть борошно та посипте ним раковину, а тоді злегка потріть сухою ганчіркою. Далі просто змийте водою - раковина буде сяяти як ніколи раніше.

3. Засіб від надокучливих мурах. Для цього просто посипте борошном місце, де вони найчастіше мають доріжку або роблять собі ходи. Комахи точно не захочуть переходити через таку перешкоду на їхньому шляху.

Мураха / фото: Pixabay
Мураха / фото: Pixabay

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено