Восени люди активно збирають листя зі своїх садів та дворів, інколи його так багато, що й не знають як правильно його утилізувати. Але мало хто здогадується, що опале листя також може принести неабияку користь.

Тому не поспішайте викидати його. Адже додавши в листя лише один засіб, можна отримати відмінне добриво. Про цю хитрість знають досвідчені дачники й активно нею користуються.

Водночас дехто зауважує, що хоча й цей метод дуже спірний, але при цьому ефективний. Для початку спершу наповніть великі мішки листям, туди ж можна додати бадилля, траву з грядок.

Опале листя, скріншот з відео
Опале листя, скріншот з відео

Дуже важливо перевірити, чи вся ця маса не вражена грибком та іншими захворюваннями. Адже в такому разі опале листя не підійде для приготування добрива і принесе більше шкоди ніж користі. Тому дуже уважно прослідкуйте за цим моментом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після цього в пакети внесіть сечовину (карбамід), на 200-літровий мішок знадобиться 4 столові ложки засобу. Потім в мішок налийте води, щоб таким чином запустити процес гниття.

Одразу після додавання всіх компонентів мішки потрібно щільно зав'язати й залишити на вулиці. Наприкінці весни засіб буде готовий для внесення в ґрунт.

Опале листя, скріншот з відео
Опале листя, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено