Улюблений продукт українців - сало - зростає у вартості з космічною швидкістю. І найгірше, що це ще далеко не кінець, адже ціни все ніяк не стабілізуються.

Як свідчать дані моніторингу Мінфіну, станом на 25 жовтня середні ціни на домашнє сало становлять 199 грн за кг, а на сало солоне — 261,53 грн. Фахівці відзначають, що наразі це найвища вартість від початку року.

Відзначимо, що у вересні вартість домашнього сала була на рівні 176 грн/кг, солоного — 221 грн/кг. За місяць ціни зросли на 12,9% та на 18% відповідно.

Ціни на сало. Фото: скрін youtube
Ціни на сало. Фото: скрін youtube

Якщо ж порівнювати з ситуацією, яка була минулого року, то домашнє сало подорожчало на 33%, а солоне сало - на 35%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Тим часом, як не дивно, ціни на живець свиней продовжують падати. Наприклад, у центрі закупівельні ціни більшості товарних партій минулого тижня коливалися в межах 72-74 грн/кг, менша пропозиція свинини на сході втримала ціни в межах 74-76 грн/кг.

Водночас у західних областях діапазон цін звузився до 70-71 грн/кг. А середньозважена ринкова позначка "зсунулася" на 2,3% до 72,2 грн/кг.

Сало, фото з вільних джерел
Сало, фото з вільних джерел

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено