Окрім стрімкого подорожчання продуктів харчування, українці можуть зіткнутися з ще однією складністю – дефіцитом. Через невигідність вирощування деяких культур із прилавків магазинів можуть зникнути низка продуктів. Що може зникнути з полиць магазинів вже наступного року, повідомляє портал agronews.ua.

Вже 2023 року в українських магазинах може утворитися дефіцит житнього хліба. Причиною тому відсутність фінансової вигоди у вирощуванні ячменю та жита.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Гендиректор агрохолдингу Дмитро Кушнір припускає, що з прилавків магазинів наступного року можуть зовсім пропасти перлова та ячна крупи. Причина все та ж - невигідно вирощувати дані культури через подорожчання всіх складових процесу та розвалу логістичних ланцюжків.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На даний момент склалася несприятлива ситуація для аграріїв, адже вони не можуть продати те, що виростили хоча б із мінімальним прибутком, оскільки за реальною ціною зерно на даний момент ніхто не купить. У зв'язку з цим у 2023 році аграрії можуть відмовитися від посіву цих культур та виникне дефіцит вищезгаданих товарів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.