Восени холод заганяє людей по домівках і спонукає вживати більше гарячих напоїв, таких як чай. Адже що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями?

Щобільше, чай може не тільки зігріти, але й розслабити та підвищити імунітет. Це значною мірою залежить від обраних складників до нього.

Пробуйте різні варіанти чаю, щоб кожного дня смакувати чимось новим. Деякі з них пропонує Всвіті. Всі варіанти чаю надзвичайно прості, швидкі у приготуванні й містять лише найпростіші інгредієнти.

Чай, фото pxhere.com
Чай, фото pxhere.com

Незвичайні рецепти осіннього чорного чаю:

1. Чай з корицею та яблуком

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До запареного свіжого чорного чаю додати 2-3 тоненьких шматочки яблука та паличку кориці. Нехай настоїться та трішки охолоне протягом 1-2 хвилини. На свій смак додайте меду, а також одну зірочку гвоздики.

2. Осінні прянощі

Додайте до свіжого чорного чаю паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіха. Нехай добре настоїться, а опісля напій процідіть та підсолодіть медом.

3. Цитрусові

Для однієї порції чорного чаю додайте на вибір по 1 скибочці лимона, апельсина чи грейпфрута. Попередньо засипте їх 0,5 чайної ложки цукру та потовчіть їх у чашці, щоб пустили сік. Після цього залийте гарячим чаєм.

цитрусові, фото Pxhere
цитрусові, фото Pxhere

4. Чай з молоком

Запарте міцний чорний чай. Залийте молоком середньої жирності у співвідношенні 1:1. Додайте по дрібці ваніліну й мускатного горіха.

5. Вітамінний бум

На одну порцію чаю додайте 1 скибочку лимона, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1 ч. л меду, 2-3 листочки м'яти. Також всі інгредієнти можна змішати заздалегідь, щоб настоялися. Якщо ж додати мед змішаний з куркумою, то ви отримаєте дійсно лікувальний чай.

6. Шматочок літа

До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші. Малину також можна замінити, наприклад, замороженою вишнею чи смородиною.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

7. Чорнослив та гвоздика

Розріжте чорнослив на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Дайте напою добре настоятись. Можна також додати курагу чи засушені вишні.

8. "По-французьки"

Для його приготування потрібно пів склянки гарячого чорного чаю, 50 мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4 ст. л коньяку, дрібка мускатного горіха та цукор на свій смак. Чай потрібно трохи проварити з апельсиновим соком, а решту складників додати наприкінці.

9. Пікантний

Вам знадобиться склянка гарячого чорного чаю, 3 ст. л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2 ст. л вершків низької жирності.

чай
чай

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено