Українські супермаркети оновили ціни на популярні крупи, а саме рис, гречку та пшоно. Що можна купити за вигіднішою ціною, а що подорожчало, показують дані моніторингу порталу "Мінфін".

На полицях супермаркетів почали зростати ціни на деякі види рису. Водночас вартість гречки приємно тішить, якщо порівнювати із цінниками, які були ще місяць-два тому. Незначно дешевшає та пшоно.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Так, станом на 24 жовтня середня вартість довгого рису в супермаркетах становить 73,74 гривні за кілограм, що більше ніж на 3 три гривні, якщо порівнювати із вересневими цінами. Подорожчав і довгий пропарений рис: 74,42 гривні разом з вересневими 72,24 гривні за кіло. Водночас круглий рис подешевшав із 74,97 до 70,62 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вартість гречки на полицях магазинів приємно тішить. Середні цінники на крупу становлять 78,70 гривень за кіло. Ще у вересні середня ціна була на рівні 87,94 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Незначний спад цін зафіксований і на пшоні. У жовтні середня вартість 1 кілограм крупи становить 30,45 гривні. У вересні цінник був на рівні 30,87 гривні. Пшоно фасуванням 900 грамів також подешевшало: з 20,80 до 19,90 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.