Українці призвичаюються до відключень електроенергії через масові обстріли росіянами об'єктів критичної інфраструктури. Люди шукають способи як зігрітися, а також запасаються свічками, щоб не сидіти у темряві.

Проте існує давній спосіб, про який, мабуть, усі вже забули. Як кажуть у народі, що нове – це давно забуте старе. То ж ця ідея, як не сидіти в темній хаті, буквально з бабусиної скрині.

Йдеться про спеціальний каганець, який порятує вас у години відключення світла. Зробити його дуже просто, а головне - економно!

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Як виготовити каганець

Для виготовлення каганця необхідна вата, олія і маленька баночка на 150-180 мл, що закручується металевою кришкою. Спершу у суху чисту банку відмотати шматочок вати, щоб вона заповнила весь простір. Проте набивати нею не потрібно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Далі залити олією під верх. У випадку, якщо вата вбере її всю, потрібно долити ще трохи. Олію для цього можна брати будь-яку, навіть ту, яка не годиться для смаження, або стару.

Далі в кришці потрібно зробити шилом отвір, діаметром 2-3 мм. Протягнути в нього скручену тонким джгутом вату, змочену олією, й закрутити банку. Каганець готовий і його можна запалювати.

Рекомендується виготовити одразу кілька таких каганців про всяк випадок. А якщо запалити кілька одразу - вони, відповідно, дадуть більше світла в оселі. Проте, не забувайте дбати про техніку безпеки, адже передусім потрібно пам'ятати, що це відкритий вогонь.

Рослинна олія, скріншот з відео
Рослинна олія, скріншот з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено